Zrkadlo viery

Zrkadlo viery

Vo štvrtok, 22 novembra sa v našom kostole slávilo 4. výročie konsekrácie. Čo to znamenalo pre deti a čo to znamenalo pre nás?

Keďže tento sviatok je väčší ako samotná odpustová slávnosť, slávime ho takpovediac ako narodeniny. Pre deti z našej farnosti to znamenalo tvorivosť, keďže mohli pri tejto príležitosti darovať kostolu vlastnoručne vyrobený darček. Veď sami dobre vieme, že vlastnoručné darčeky, vyrobené z lásky, sú najoriginálnejšie.  A to nebolo všetko – po svätej omši ich čakala narodeninová párty.

Počas homílie, duchovný otec  Vdp. Stanislav Stronček, farár farnosti Kostoľany nad Hornádom sprostredkoval veriacim slová, nad ktorými sa každý mohol zamyslieť –„ kostoly sú zrkadlom viery.“  Poukázal tiež na to, že božie klopanie, ukryté v hlasných zvonoch kostola,  nám má otvoriť oči, a hlavne srdce.

Sv. Augustín raz povedal – ak by ľudia chápali významu kostolov a ich dôležitosť, ich múry by museli mať armádu oporu, aby ho neprevalili.

Vezmime si tieto slová k srdcu, nebuďme ľahostajní  voči Bohu a skúsme sa nad tým aspoň zamyslieť. Naozaj chápeme tomu, aký dôležitý je pre nás Boží chrám?

Pripravila: Zuzka

You may also like...

Your email will not be published. Name and Email fields are required