Informácie – pápež František na štadióne Lokomotíva v Košiciach

ˇ(ABÚ KE) Slávenie svätej omše na sviatok Povýšenia Svätého kríža.

Na základe mnohých ohlasov došlo k rozhodnutiu, že svätá omša bude slávená o 11:00 hod na záložnej ploche PRIAMO NA ŠTADIÓNE Lokomotívy.  Svätú omšu bude celebrovať  kardinál Dominik Duka OP,  pražský arcibiskup. Pre kňazov je možnosť koncelebrovať na  svätej omši . Záujem bude potrebné vyznačiť vo formulári prihlasovania farnosti. Kňazi nech si donesú vlastnú albu a červená štóla im bude zapožičaná.

  • Otvorenie štadióna ráno od 8.00.

Na všetkých Apoštolských cestách pápeža je nutné prechádzať viacerými bezpečnostnými kontrolami. Z tohto dôvodu budú aj brány štadióna Lokomotívy otvorené už od 8.00

Prosíme Vás, aby ste si čas príchodu naplánovali v dostatočnom predstihu, aby ste prešli bezpečnostnou kontrolou včas a bez stresu.

  • Napĺňanie štadióna.

Sektory na štadióne sa budú zapĺňať postupne (po naplnení sektora sa  uzavrie a bude sa napĺňať ďalší). Aj keď toto stretnutie je PRIORITNE URČENÉ PRE MLADÝCH od 15-30 rokov, ktorí budú smerovaní na trávnatú plochu štadióna, PRE STARŠÍCH JE TAKTIEŽ MOŽNOSŤ PRÍSŤ a budú smerovaní na sektory po obvode štadióna, kde sú miesta na sedenie.  Povzbudzujeme aj rodinky s deťmi, aby neváhali a využili túto príležitosť na stretnutie s pápežom a prijali jeho Apoštolské požehnanie . 

  • Program na štadióne.

 8:00 hod.  Otvorenie brán štadióna

11:00 hod. Slávenie svätej omše na záložnej ploche v areáli štadióna

12:00 hod. Program na hlavnom pódiu

16:45 hod. Príchod Svätého otca a prechádzanie  pomedzi sektory v papamobile

17:00  hod. Hlavný program so Svätým Otcom

18:00 hod.  Pokračovanie sprievodného programu až do 20:00 hod.

Kto chce ísť do Košíc spoločne so skupinou našej farnosti, môže sa nahlásiť v sakristiach našich kostolov do piatku 20.8.2021.

You may also like...

Your email will not be published. Name and Email fields are required