reťaz pôstu a modlitieb

pzkBANNER


40-DŇOVÁ REŤAZ PÔSTU A MODLITIEB ZA KŇAZOV

15. SEPTEMBRA AŽ 24. OKTÓBRA 2016

PRIDAJ SA K NÁM!

Aj v tomto roku pozývame k pôstu a modlitbám za kňazov. 40-dňová reťaz pôstu a modlitieb bude trvať od sviatku Sedembolestnej Panny Márie, teda od 15.9. do 24.10.2016. Ak sa zapojíš, môžeš si vybrať ľubovoľný deň (prípadne aj viac) v tomto období a obetovať ho za našich duchovných otcov.

ZA ČO SA POSTIŤ A MODLIŤ?

Pôstne úmysly môžu byť rôzne. Naše obety a modlitby potrebujú aj kňazi starí a chorí. Kňazi so zraneným srdcom, spútaní rôznymi závislosťami, alebo takí, ktorí sa cítia vyhorení. Pôst môžeš obetovať za pastiera vo svojej farnosti, za kňaza, ktorý ťa krstil, či vyslúžil a aj dnes vysluhuje sviatosti. Ale aj za tých kňazov, ktorí ti najviac pomohli na ceste k Bohu. Môžeš ho tiež obetovať za nové povolania do kňazstva, či za odvahu pre chlapcov urobiť konkrétne rozhodnutie ako reakciu na Božie povolanie.

AKO SA POSTIŤ?

Odporúčame pôst, ako ho v Katolíckej cirkvi prežívame na Popolcovú stredu a Veľký piatok. To znamená, že iba raz za deň sa dosýta najesť a zdržať sa mäsitého jedla. Ak máš zdravotné obmedzenia a nemôžeš sa týmto spôsobom postiť, môžeš si vybrať inú, tebe primeranú, formu pôstu..

PROSBA KŇAZOM

Spoločenstvo Modlitby za kňazov prosí aj samotných kňazov, aby sa k pôstu pripojili a odslúžili na tento úmysel sväté omše.

POŽEHNANIE

Svoje požehnanie a podporu akcii vyslovili obaja metropoliti Rímskokatolíckej cirkvi na Slovensku – o. arcibiskup Mons. Stanislav Zvolenský, o. arcibiskup Mons. Bernard Bober a tiež aj hlava Gréckokatolíckej cirkvi na Slovensku, metropolita o. arcibiskup Ján Babjak.

 

You may also like...

Your email will not be published. Name and Email fields are required