Pozdrav z Poľska, nedeľa

Pozdrav z Poľska


Nedeľa -deň Pánov
Dnešný deň sme strávili s našimi poľskými rodinami, doobedie každý vlastným programom. Všetci sme boli na sv.omši, a potom hurááá na výlety. Niektorí boli pozrieť kone v Janove, iní boli v múzeu, na zámku, opekali, pili kávu na záhrade, alebo iba tak oddychovali “doma”. Poobede sme sa väčšina z nás stretli na tradičnom mieste v Paláci Potocki, kde bol pre nás pripravený program s názvom Talent. Vystúpilo tu  veľa šikovných detí, ktoré spievali, recitovali, tancovali, hrali na hudobné nástroje…, ale aj dospelí a seniori, ktorí tiež ukázali svojho mladého ducha. Samozrejme, my Slováci sme sa nedali zahanbiť a zaspievali sme im naše ľudovky, čo bol skvelý zážitok nie len pre nich, ale aj pre nás. Spieval s nami aj otec biskup S.Stolárik, ktorý s nami aj cestoval v jednom autobuse a trávi s nami veľa času. Večer sa konalo slávnostné ukončenie dní v diecéze. Bolo to veľmi dojímavé, pretože sme si na týchto milých ľudí už zvykli a je nám s nimi veľmi dobre. Ukončenie začalo adoráciou, počas ktorej sme viacerí pristúpili k svätej spovedi.

 

Už sme stihli spoznať Portorický temperament (aj počas talentu naši kamoši Carlos a Eliezer spievali), no počas adorácie sme spoznali aj ich inú stránku, keď krásne spievali, v ich jazyku-španielčine. Celých 5dní nám spieval tunajší mládežnícky zbor (môžeme si od nich brať príklad, boli naozaj skvelí !!!) po požehnaní so Sviatosťou Oltárnou,sme ešte dlho spievali a tancovali,bolo to niečo neskutočné. Znova sa s vami lúčime, nevediac, či sa ešte ozveme. Totižto, nikto z nás nevie, aké bude wifi v Krakowe. Zajtra sa presúvame. O 21:00 môžete sledovať priamy prenos slovenského otváracieho ceremoniálu z mestečka Skawina, ktoré je veľmi blízko Krakowa,kde budeme stále dochádzať.

Určite sa chceme veľmi pekne poďakovať našim diecéznym hostiteľom, a už teraz sa veľmi tešíme na Krakow.
P.S.:už tri dni sa vám chystáme napísať túto vetu,ale vždy zabudneme. Viete čo tu tancujeme všetci spolu?? Náš táborový obľúbený BELGIČÁK!!!


You may also like...

Your email will not be published. Name and Email fields are required