Pozdrav z Poľska, 3. deň

Pozdrav z Poľska


3. deň
Milosrdenstvo je ambulancia Boha

Milí naši čitatelia doma. Dnes sme zažili extra zaujímavý deň. Po rannej modlitbe a svätej omši, ktorú celebroval otec biskup Stolárik, sme rozmýšľali o tom, čo znamená milosrdenstvo. Vyrábali sme pohľadnice, ktoré potom niekoľko dobrovoľníkov odnieslo chorým ľudom do nemocnice. Následne sme si spravili menšiu túru, keď sme peši išli k jazeru, pri ktorom sme si užili veeeľa srandy.

Čakal nás tam chutný obed, a následne po ňom, sme mohli robiť “čo sme chceli”… Bolo na výber veľa lákavých ponúk. Nás zlákal malý motorový čln, na ktorom sme sa plavili po jazere spolu s našimi kamarátkami Poľkami (sú veeeľmi milé :-)) Iní si zas vybrali kajak, kanoe alebo aj veľkú nafukovaciu guľu na vode, alebo hrali futbal. Spievali sme naše pesničky a ukazovačky a následne sme boli svedkami Portorického a Bolívijského temperamentu. Naučili nás ich národné tance, čo bolo zaujímavé, ale potrebujeme ešte zopár ďalších lekcií.

 

Večer sme zakončili nádhernou krížovou cestou -cestou Milosrdenstva. Dokopy boli iba 4 zastavenia, pri ktorých sme si uvedomovali silu Milosrdenstva a Odpustenia.
Úplným záverom bolo požehnanie od Portorického, ale aj nášho pána biskupa. Portorický biskup rozospieval Alelujou celé námestie, a náš pán biskup si všetkých získal svojou skvelou poľštinou.
Jednou z najkrajších vecí, ktoré tu vidíme, je úsmev – je skvelé, že si všetci rozumieme. Je krásne vidieť úsmevy malých detí, keď im len tak bezdôvodne darujete cukrík a zakývate im a oni spolu s vami tlieskajú a spievajú na Slávu Božiu.
Na dnes je to asi všetko, už sme všetci riadne unavení. Modlíme sa za vás a prosíme aj my o vaše modlitby. Zajtra sa znova večer ozveme.

 


You may also like...

Your email will not be published. Name and Email fields are required