Umrtie sr. Salustie

Sr. Mária Salustia odišla k Nebeskému Otcovi

 

Sr. Mária Salustia, vlastným nenom Anna Harviliková, dnes v skorých ranných hodinách odovzdala svoju dušu svojmu Stvoriteľovi a Pánovi. Spomeňme si v modlitbách! Odpočinutie večne daj jej Pane a svetlo večné nech jej svieti, nech odpočíva v pokoji.

Pohrebné obrady budú v kostole sv. Ondreja v Ružomberku v pondelok 3.6.2013 o 10.30 hod.

Narodila sa 11.4.1932 v Kamenici nad Cirochou. Do kongregácie Milosrdných sestier sv.Vincenta – Satmárok vstúpila 4.3.1947 v Humennom. Po 2.mesiacoch odchádza do Ružomberka, kde po noviciáte zložila aj svoje prvé sľuby.

Pôsobila: v Komárne, kde pracovala ako kuchárka v nemocnici. Počas likvidácie kláštorov, komunistickým režimom bola aj s ostatnými spolusestrami a sestrami iných reholi, sústredená v Močenku, kde bola 3 roky. Následne bola poslaná aj s ostatnými spolusestrami štátnou mocou do sociálneho ústavu v Kirti (BB diezéza),kde pracovala ako vedúca kuchyne 30 rokov. Ďalšie pôsobenie bolo v Bratislave. 4 roky u Jezuitov, kde pracovala v kuchyni, v Starej Ľubovni 13 rokov, ako farská gazdiná. Posledné roky prežila v komunite sestier v Ružomberku, kde svoje sily i napriek veku dávala do služieb komunity v bežných domácich prácach. 31.5.2013 v skorých ranných hodinách si ju povoláva Pán.

You may also like...

Your email will not be published. Name and Email fields are required