Vysoká nad Uhom; 56. púť radosti – Ja a Otec sme jedno

Ja a Otec sme jedno

Tieto slová nás mladých sprevádzali počas víkendu v termíne od 8. do 10. februára na 56. valentínskej púti radosti vo Vysokej nad Uhom. Maličká dedinka vzdialená približne 30km od Michaloviec je požehnaným miestom, kde Boh koná zázraky už niekoľko rokov a robí to aj v týchto dňoch.

 

Sviatok svätého Valentína sa pripomína 14. 2., no my sme ho zažili v malom predstihu. Dokonca sme ho prežili tak, ako sa na oslavu svätca patrí – radosťou a oslavou Boha.
Aby tento čas bol požehnaný, začali sme ho svätou omšou, v ktorej nás otec Pavol Hudák povzbudil k objavovaniu krásy jednoty cez každodenné odpúšťanie. Večer sa schádzalo na svätú spoveď, kde bolo prítomných niekoľko kňazov pripravených skrz Otca očistiť naše srdcia a obviazať rany, aby sme mohli radosť prijímať a dávať ju ďalej. V sobotňajšie dopoludnie sme sa vybrali putovať k hrobu Anky Kolesárovej, a potom pri soche dievčaťa chlapci zarecitovali báseň Dievča. Počas tohto putovania boli kňazi pripravení na „spoveď za chôdze“.  Po návrate nám odslúžil svätú omšu otec biskup Mons. Stanislav Stolárik. Počas dňa boli k dispozícii sestričky rehoľné na tzv. „službu ucha“ a nechýbal ani belgický tanec, ktorý všetci dobre poznáme. Popoludní k nám prišiel hosť, a to verbista Johny George Ambattu z Indie, ktorý nám o našom nebeskom Ockovi povedal, že je to Otec, ktorému môžeme všetko povedať, ktorý je stále s nami, všetko s nami prežíva a všetko znáša. Večer sa konala moderovaná adorácia, pri ktorej sa takmer každý z nás našiel na kolenách a svoje srdce a život odovzdal Bohu, ktorý si ich nenechal pre seba, ale ich vyplnil svojou nekonečnou Láskou. Nasledoval voľný program, ktorým sa takisto v malej kaplnke začínala celonočná tichá adorácia, kde sa mnohí mladí našli kľačajúc v tichu na kolenách s Písmom svätým v rukách. Nedeľné ráno odštartovala spoločná ranná modlitba, raňajky a na cestu nám dali spoločné požehnanie naši skvelí kňazi v poslednej omši, v ktorej kázni sa nás otec Mário spýtal, aký rozdiel je v myšlienke: „V Synovi spoznávame milujúceho Otca. V synovi spoznávame milujúceho otca.“ (Odpoveď je: veľké a malé písmená).

Valentínskej púte sa zúčastnilo vyše 500 mladých ľudí, ktorí prišli, lebo chceli zažiť Božiu prítomnosť, radosť, nové spoločenstvo, nájsť si hodnotných kamarátov, chváliť Otca, spievať Mu a tancovať na Jeho slávu.

 

{phocagallery view=category|categoryid=51|limitstart=0|limitcount=0}

You may also like...

Your email will not be published. Name and Email fields are required