Kolíska pre dusu

Kolíska pre dušu

Ruženec. Čo nám to hovorí? Je to len zväzok zrniek, ktoré sa modlia babky pred omšou alebo v sebe obnáša niečo viac? Modlia sa aj chlapi ruženec alebo je to len čisto ženská záležitosť?

Keď chceme nájsť odpoveď, musíme sa najprv zamyslieť. V živote každého kresťana nastane situácia, kedy hľadá pomoc, no nie každý sa hneď vrhne po modlitbe či svätom ruženci. Preto sa s vami chcem podeliť o moju skúsenosť – čo pre mňa znamenalo modliť sa k Panne Márii.

Bolo to pred pár rokmi keď som ešte nikdy vážne o ruženci nepremýšľala.

Netušila som, aké veľké účinky má a ako veľmi mi dokáže pomôcť. V tom čase som mala ťažké obdobie. Cítila som sa sama, v duši som cítila akúsi dieru, pomedzi to nastali problémy v rodine a k tomu sa pridala aj škola. Nemala som na nič čas. Moje priateľstvá sa zrútili, jednoducho toho bolo na mňa veľa. V tej chvíli som si spomenula na deň, keď mi babka darovala ruženec. Skrýval sa kdesi v skrinke a ja som na neho úplne zabudla. Rozhodla som sa znovu ho vybrať a začala som sa modliť. Prosila som Pannu Máriu o pomoc, aby ma neopúšťala a stála pri mne. Aby mi dala silu pokračovať a zvládať to trápenie. Už po skončení modlitby sv. ruženca som v sebe cítila pokoj. Akoby mi spadol kameň zo srdca. Niekoľko dní na to, nastal úplný prevrat. Pocit samoty zmizol, nahradila ho láska a spokojnosť. V škole sa mi začalo dariť, moje staré priateľstvá sa obnovili a všetko bolo zase v poriadku. Nemohla som tomu uveriť.

 

Najprv som sa modlila a svoje prosby zverovala Panne Márii a potom som ďakovala Bohu, že mi prostredníctom ruženca doprial tešiť sa z vypočutej modlitby.

Odvtedy si hovorím, že každá modlitba, aj tá najmenšia, bude vypočutá a má svoj význam. Je to pre mňa akoby kolískou pre dušu, keď sa obraciam na pomoc k Panne Márii.

Práve september je mesiacom Panny Márie a svätého ruženca. Modlime sa preto aj v tomto mesiaci, lebo pomoc Panny Márie potrebujeme stále, nielen v najťažších situáciách.                    Zuzka, 17

You may also like...

Your email will not be published. Name and Email fields are required