Sviatosť birmovania

Sviatosť birmovania

Rodičia ma odmalička viedli k nábožnosti a hodnotnému životu. Tak ako aj krst a prvé sväté prijímanie aj sviatosť birmovania pre mňa niečo znamená. Keďže patrí k 7 sviatostiam, pokladám ju za dôležitú. Aby to nebolo len tak laicky povedané, sviatosťou birmovania nám Duch Svätý udeľuje 7 darov.

 

Dary rady a sily nám pomôžu prekonať ťažké obdobia, keď nevieme nájsť útechu a v neľahkých situáciách sa dokážeme rozhodnúť pre tú správnu voľbu. Kto ťa podržal keď ti bolo najhoršie? Kamaráti sa na teba vykašľali a ostal si sám. Obklopená láskou rodičov a brata, som v nich stále našla oporu a porozumenie, nikdy sa mi neotočili chrbtom. Darom poznania hľadáme a poznáme pravdu. Týka sa to viac srdca než rozumu. No a dary nábožnosti a bázne voči Bohu v nás spôsobujú to, čo nedokáže prijať a vnímať každý. Brať Boha ako priateľa, plne mu dôverovať, pokojne a s rozumom prijímať jeho rozhodnutia. Stvoril nás predsa on. Vie, čo je pre nás najlepšie a čo nie. Musíme sa naučiť prijímať každé rozhodnutie, či je zlé, alebo dobré.

Pevne verím, že aj sviatosťou birmovania sa naruší môj životný kolobeh a zmení sa k lepšiemu. Hovorí sa o ňom ako o „Duchu“ Svätom, no je naozaj len duchom, keď mi bude v živote pomáhať a konať veci, ktoré by som sama a bez neho nebola schopná urobiť? Podľa mňa je v ňom skryté oveľa viac, ako si myslíme. Dary ducha svätého sú dôležité, ale záleží najmä od toho, či sami chceme prijať sviatosť birmovania. Ja s istotou môžem povedať, že túto sviatosť prijať CHCEM. Možno sa to nedá zdôvodniť slovami, je to uložené a skryté hlboko v srdci človeka.

Zuzka, 16 rokov


{phocagallery view=category|categoryid=25|limitstart=0|limitcount=0}


You may also like...

Your email will not be published. Name and Email fields are required