Deň zasväteného života

Deň zasväteného života

 

2. február sa v cirkevnom kalendári slávi sviatok Obetovanie Pána. Tento deň ustanovil pápež Ján Pavol II. r. 1997 za deň zas väteného života. Tento deň sme si pripomenuli aj v našej farnosti stretnutím rodákov, ktorí žijú zasväteným životom.

V sobotu 4.2. sa pri sv. omši zišli ThLic. Radoslav Lojan, diakon Slavomír Engel a rehoľník Rastislav Behún. Ďalší rodáci sa ospravedlnili zo zdrav. či iných dôvodov.


V homílii otec Radoslav pripomenul hlavné aspekty zasväteného života:

  • modlitba
  • obeta
  • život v spoločenstve.

Počas sv. omše zaspievali aj mladí z našej farnosti.

Pred záverom sv. omše naši rodáci povedali čosi o sebe, o svojom pôsobisku a zodpovedali na otázky, ktoré pre nich pripravili birmovanci. So sestrou Damiánou, ktorá neprišla zo zdravotných dôvodov sa podarilo spojiť telefonicky a taktiež zodpovedala na otázky.

Všetci sa zhodli na tom, že aj keď žiť zasväteným životom je občas ťažké a vyžaduje si veľa obetí, svoj život s Bohom by nemenili. Našich rodákov poznáme už roky, no až teraz sme sa dozvedeli viac o ich rozhodnutí nasledovať Krista, či o ich živote na miestach, na ktorých pôsobia.

Po záverečnom požehnaní sme sa rozišli do svojich rodín dúfajúc, že takýchto stretnutí bude v našej farnosti viac a za účasti viacerých rodákov.

Fotogaléria

{phocagallery view=category|categoryid=11|limitstart=0|limitcount=0}

You may also like...

Your email will not be published. Name and Email fields are required